SBT-Hera

Young Horses

Het werken met jonge, ongeschoolde paarden biedt een voordeel binnen het wetenschappelijk ondersteund trainen.

Enerzijds biedt het u de kans uw jong paard op een juiste manier zijn conditie te laten opbouwen hetgeen zich zal vertalen in een sterke basis.

Binnen de wetenschappelijke literatuur is het algemeen aanvaard dat een goed management van jonge paarden een significant effect heeft op de sterkte van gewrichten en botten, evenals op atletische duurzaamheid van het individu. Men stelt verder dat een goed management essentieel is voor het voortbrengen van paarden die een langdurige en productieve atletische carrière aankunnen.

Door vroege training op een correcte manier te implementeren, is het mogelijk om de tolerantie van het weefsel tegen belasting te verbeteren, hetgeen een proactief management kan zijn in het verlagen van het risico op blessures.

Anderzijds heeft u de kans te starten met een Tabula Rasa. Het is algemeen geweten dat het moeilijker is om verankerde leerpatronen om te scholen dan om nieuwe leerpatronen te introduceren.

Kennis van de manier waarop uw paard de omgeving interpreteert, hoe zijn zintuigen anders werken dan de onze, welke leerprincipes er bij paarden van toepassing zijn, hoe conditionering exact werkt en kan worden toegepast binnen uw trainingen, … zal u een enorme voorsprong geven in de scholing van het paard. Een juiste “basisprogrammering” van het jonge paard werpt zijn leven lang vruchten af. In de lezing “Leerprincipes van het paard” bieden wij u alvast een basis aan van deze inzichten.

Dutch NL English EN French FR German DE