SBT-Hera

Reboot Your Horse

Dit programma werd ontwikkeld uit een persoonlijke revalidatiebehoefte voor mijn eigen paard. Hoewel er geen klinische indicaties waren dat er iets mis was, “voelde” mijn paard niet goed aan tijdens de trainingen. Ook in algemeen gedrag werd er een “gelaten” indruk vastgesteld. Dit evolueerde tenslotte tot verminderde prestaties op wedstrijd. Deze ontwikkeling verliep over een periode van ongeveer anderhalf jaar.

Het reboot-programma is speciaal ontworpen voor paarden waarbij de ruiter een verminderde motivatie, activiteit, sensitiviteit of responsiviteit vaststelt. Ook voor paarden met een verminderde prestatie op wedstrijd kunnen hiervan baad hebben, mits er geen klinische oorzaken aan de basis liggen. De oorzaak hiervan kan mogelijks liggen in overtraining, ondertraining, verlaagde mentale weerstand, … . Dit reboot programma houdt rekening met de principes van supercompensatie, overload  en progressiviteit met oog op een optimale herstart van jouw sportpaard.

SBTHERA gaat er van uit dat elk paard waarvoor op ons beroep gedaan wordt, klinisch in orde is om te trainen. Meer hierover kan u vinden in onze algemene voorwaarden.

Dutch NL English EN French FR German DE