SBT-Hera
“Een bepaald niveau behalen is niet moeilijk. Daar langdurig blijven presteren met hetzelfde paard, dát is de uitdaging.

Je kan je huidige trainingen op een eenvoudige manier efficiënter maken. Efficiënter wil zeggen dat het lichaam van je paard zich optimaal aanpast door de training. Wat die optimale aanpassing is, hangt af van wat je met je paard wil bereiken. Daarom zullen we altijd eerst samen met jou kijken wat je doel is. Dat doel kan zowel recreatief als competitief zijn.

In 3 stappen naar een efficiënt trainingsschema voor je paard

We bespreken samen wat je doel is voor het komende jaar. Op basis van de informatie die je geeft, stel ik een trainingsschema op voor het komende jaar. Hierin vind je de wedstrijden waar je best aan deelneemt én de periodes waarin jullie het even rustiger aan kunnen doen zodat je paard kan aansterken. Tijdens ons 2e overleg stel ik dit schema aan je voor en bepalen we samen welk type trainingen je kan toevoegen aan je huidige methode om nog meer resultaat te behalen.

Prijs : 99 euro

Eens je jaarschema opgesteld is, kan je er voor kiezen om een gedetailleerd schema op te laten stellen waarin ik de trainingen voor jou in detail verder uitwerk.

Prijs : 110 euro (per 3 maanden)

Wie bij het opstellen van het jaarschema onmiddelijk kiest om de eerste 3 maanden te laten uitwerken in detail, geniet van een mooie korting.

Prijs : 150 euro

Wil je zelf aan de slag voor het uitwerken van de details? Alle informatie die je hiervoor nodig hebt, vind je in het boek “Er zit meer in je paard dan je denkt”.

Wat is nu eigenlijk een inspanningstest?
Tijdens zo een test gaan we je paard vragen om een steeds hogere inspanning te leveren en meten we hoe zijn lichaam daarop reageert. Een veel gebruikte methode is om het paard telkens aan een hogere snelheid te laten galopperen. Per “ronde” drijven we de snelheid dus op die je paard moet leveren.

Tijdens de inspanningstest wordt de hartslag van het paard continu gemeten en tussen elke ronde wordt het bloed geprikt om het lactaatgehalte in het bloed te meten.

Met die resultaten kunnen we :

Het conditieniveau van je paard bepalen : Tijdens de inspanningstest bepalen we het conditieniveau dat jouw paard op dit moment heeft. Door dit te vergelijken met wat er verwacht wordt op wedstrijd, komen we te weten of de conditie van je paard voldoende hoog is.

Het trainingsschema afstemmen op jouw paard zijn lichaam : Elk (paarden)lichaam reageert anders op training. Door te weten hoe jouw paard reageert op training, kunnen we een trainingsschema opstellen dat afgestemd is op jouw doel én op het lichaam van je paard.

De hartslagzones/snelheidszones van jouw paard bepalen : Op die manier kan jij veel gerichter gaan trainen waardoor je sneller tot beter resultaat zal komen.

Monitoren trainingsvoortgang van uw paard : Door op regelmatige tijdstippen (1-2x/jaar) een inspanningstest af te leggen, kan je zien welke vooruitgang je paard boekt. Hiermee kan je ook overtraining opsporen.

Prijs :

  • 80 euro (indien dierenarts (incl. lactaatmeter) door klant zelf voorzien wordt)
  • 150 euro (inclusief dierenarts)

Praktisch:

Het tijdstip van de SEFT wordt in onderling overleg vastgelegd. De SEFT wordt afgenomen op een outdoor terrein. De locatie zal in onderling overleg bepaald worden, in functie van de conditie, trainingsgewoonten en doelstelling van uw paard. Tijdens de SEFT is de aanwezigheid van een dierenarts(assistente) vereist voor het bepalen van de lactaatwaarden van jouw paard.

Duur : 1 uur

Door te trainen met de hartslagzones van je paard, weet je tijdens de training wat het effect is op zijn lichaam waardoor je de training realtime kan aanpassen. Hierdoor verlopen je trainingen veel efficiënter en kan je gedetailleerder bijsturen. Om op deze manier te kunnen trainen, moet je :

  • de hartslagzones van jouw paard kennen.
  • een hartslagmeter omdoen bij je paard en zijn hartslag realtime uitlezen.

Ons aanbod:

  • Theoretische hartslagzones bepalen voor je paard + gebruik van een hartslagmeter voor 2 weken. Prijs : 50 euro (100 euro waarborg)
  • Gebruik van een hartslagmeter voor 2 weken* : Prijs : 40 euro (100 euro waarborg)

* Dit is enkel mogelijk wanneer je een inspanningstest hebt laten uitvoeren omdat de inspanningstest toelaat de specifieke hartslagzones van je paard te bepalen.

Er zijn nog talloze andere voordelen van trainen met een hartslagmeter. Deze kan je allemaal ontdekken in het boek “Er zit meer in je paard dan je denkt”.

Wil je als vereniging of sportclub leren hoe het paardenlichaam reageert op training?

Wij hebben verschillende lezingen uitgewerkt die we samen met jou kunnen organiseren.
Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer informatie.